LajmetLigjeruesit

Aaron Levy

By June 25, 2013 No Comments

Aaron Levy është Drejtor Ekzekutiv dhe Kuratori kryesor i Slought, një organizatë që punon me artistë, komunitete dhe institucione në mbarë botën për të zhvilluar projekte kulturore që nxisin gjithëpërfshirjen, advokimin, si dhe shkëmbimin e njohurive. Në Filadelfia, projektet aktuale përfshijnë Mixplace Studio (2012 -), një model arsimimi urban që i përgjigjet krizës në pjesëmarrjen e komunitetit dhe përfaqësimit politik me PennDesign, Qendrën Popullore të Emergjencave (PEC) dhe studiues rinore të lagjeve. Projektet e fundit në botë përfshijnë Into the Open, përfaqësimi zyrtar amerikan në La Bienales di Venezia (2008-2009), i cili theksoi punën e arkitektëve që punojnë bashkërisht për ta frymëzuar aktivizmin e komunitetit dhe politikat mjedisore, si dhe projekti Perpetual Peace Project (2010 -), i cili shqyrton mundësitë për reduktimin e konflikteve gjeopolitike në partneritet me Institutin Kombëtare Kulturor të Bashkimit Evropian, Institutin Ndërkombëtar për Paqe, dhe institucioneve tjera. Aktivitetet në re përfshijnë Projektin Fairytale (2011 -), një nismë globale që riviziton projektin e 2007-tës të Ai Weiwei me 1001 pjesëmarrës nga Kina kontinentale. Levy është një Ligjërues i lartë në departamentet e gjuhës angleze dhe Historisë së Artit në Universitetin e Pensilvanisë, dhe ka marrë doktoraturën e tij në Shkollën e Arteve të Bukura, historinë e artit, dhe studime kulturore në Universitetin e Leeds. Hulumtimi i tij përfshin politikën kulturore të memories dhe shfaqjes, dhe politikat jo-qeveritare kombëtare dhe ndërkombëtare. Ai është autor ose redaktues i mbi 20 libra dhe publikime multimediale, duke përfshirë Cities Without Citizens (2002); Helene Cixous’ Ex-cities (2007); Evasions of Power (2011); On the living history of the Venice Architecture Biennale (2010); Braco Dmitrijevic’s Tractatus Post-Historicus (2009); John Cage’s how to get started (2010); and Utterly Precarious: A master class with Carolee Schneemann (2013).