All Posts By

kafkaf

Lulzim Kabashi

By | Ligjeruesit

IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI eshte studio e hapur, e orientuar ne hulumtime dhe aktive ne fushen e arkitektures dhe planifikumit urban, e themeluar ne vitin 2003 nga Lulzim kabashi dhe Krunoslav Ivanišin ne Dubrovnik dhe Zagreb. Fitues jane te disa konkurseve ne Kroaci dhe jashte saj si dhe kane realizuar projekte te ndryshme, per sektor publik dhe privat. Projektet e tyre jane te publikuara ne libra nderkombetare si dhe ne gazeta profesionale. Garazha publike dhe palestra sportive ne Dubrovnik eshte fituese e shperblimit nacional CEMEX per vitin 2012 ne kategorine e objekteve te infrastruktures, Ambasada e Kosoves ne Zagreb ka qene…

Read More

Astrit Nixha

By | Lajmet, Ligjeruesit

Astrit Nixha, 1964 Prishtinë. Mbaroi studimet e tij të Arkitekturës në Universitetin e Prishtinës, pas një përvojë pune të gjerë në Britani, Nixha u kthye në Kosovë ku së pari themeloi Nixha & Partners dhe më vonë ANARCH. Nixha themeloi ANARCH në vitin 2004. Mbi 20 vjet përvojë arkitektonike dhe menaxheriale. Në ANARCH cilësia vjen e para. Cilësinë e punës sonë është prioriteti numri një për ne, kur është fjala për arritjen e kënaqësisë së konsumatorëve. Klientët tanë janë fokusi i çdo gjëje që ne bëjmë. Ne përpiqemi për përsosmëri në çdo aspekt të punës sonë nga konceptimi i kreativitetit,…

Read More

Marta Pozo Gil, MVRDV

By | Ligjeruesit

Marta Pozo Gil (Valencia, 1973) është një arkitekte e licencuar, BREEAM vlerësuese dhe LEED Associate. Ajo punon në MVRDV që nga viti 2007, ku, përveç rolit të saj si një udhëheqës e projekteve, Marta drejton Departamentin e MVRDV-së për qëndrueshmërinë o objekteve. Me formimin e strategjive mjedisore dhe energji-eficiente udhëzimet për çdo proces të projektimit, Marta siguron një standard të lartë për të gjitha projektet e MVRDV-së. Marta ka qenë e përfshirë në konceptimin dhe zbatimin e projekteve të shkallëve të ndryshme. Ajo aktualisht është duke udhëhequr ekipin e projektimit për Montecorvo Eko City në Logroño, Spanjë. Ky projekt çmim-fitues…

Read More

Arbnor Murati

By | Ligjeruesit

Arbnor Murati (1981) studioi arkitekturë në Politeknikun Federal (ETH) të Zyrihut dhe në Akademinë e Arkitekturës në Mendrisio. Në vitin 2009 hap studion e vet në Morkote ku në vitin 2012 zgjërohet në Lugano. Në vitin 2011 Arbnor Murati, vetëm njëzet e nëntë vjeqar, fiton vendin e parë, në mes të 125 studiove partecipuese, në konkursin prestigjioz internacional për realizimin e Kampusit universitar USI/SUPSI të Luganos. Momentalisht ai me kolaboruesit e studios së tij punon në projekte të ndryshme në Zvicër dhe Botë. Punimet e tija janë publikuar në gazeta dhe revista të ndryshme si Tec21, Baublatt, Archi and Werk,…

Read More

Students Review 2013

By | Ekspozita, Lajmet

Fondacioni Kosovar i Arkitektures organizon ekspoziten e pare te studenteve te arkitektures ne te gjithe shkollat e arkitektures ne vendin tone. Ekspozita do mbahet ne hapesirat e FNA – Universiteti i Prishtines, shkolla UBT si dhe AAB. Ekspozita do jete e hapur per dy jave duke filluar nga 1 Korriku.  

Read More