Ligjeruesit

Bardhyl Rama

By June 13, 2015 No Comments

Bardhyl Rama, Int’l Assoc AIA (1976), u diplomua ne Fakultetin e Arkitektures dhe Ndertimtarise ne Universitetin e Prishtines. Punon ne organizata nderkombetare per me shume se 15 vite. Ne studion e tij private, ka dizajnuar shume projekte, duke perfshire: objekte individuale te banimit, objekte banesore, komplekse sportive/pishina, memoriale, restaurante, objekte te vogla komerciale etj. Eshte anetar disa organizatave nderkombetare, si: Instituti Amerikan i Arkitekteve (AIA) dhe AIA Europe, ASCE, NIBS, IAPMO, APWA, CIBSE YEPG (Anetar Komitetit Drejtues – Oficer Regjional per Europen Lindore). Pjesemarres i disa Konferencave nderkombetare te AIA, si: Hamburg, Lyon, London, Paris, and Milan.

Aktualisht sherben si Drejtor i Seksionit per Europen Lindore te Bordit te Drejtoreve te AIA Europe Chapter – ku koordinon eventet dhe aktivitetet ne promovim te AIA and AIA Europe per seksionin Lindor.

Instituti Amerikan i Arkitekteve (AIA) u themelua ne vitin 1857. Ka seline ne Washington, D.C. Janë më shumë se 85,000 anetarë arkitektë dhe ndihmes (associates). Udhehiqet nga Bordi i Drejtoreve. AIA influencon praktikat qeveritare te cilat ndikojne ne profesionin e arkitektit. Sponsorizon qindra kurse te edukimit te vazhdueshem. Cakton standarded e industries ne forma dhe kontrata te cilat perdoren nga arkitektet dhe ne industrine e ndertimit. Organizon Konventen vjetore Nacionale te AIA. Jane mbi 300 Chapters (degë) lokale.

AIA Continental Europe – selia administrative eshte ne Paris. U themelua ne 1994. Anetaresia: (AIA), (Int’l Assoc. AIA), and (Assoc. AIA). Seksionet e Chapterit: France, Germany, Italy, Switzerland and Licht., Europe Veriore, Europe Jugore dhe Europe Lindore. Zakonisht organizohen dy konferenca vjetore (ku mbahen: ligjerata, prezantime, dhe vizita ne terren te projekteve te arkitekteve te njohur).