LajmetLigjeruesit

Bika Rebek

By June 5, 2017 No Comments

Bika Rebek është një arkitekte që praktikon brenda formave heterogjene – si pjesë integrale e punës, shkrimit, hulumtimit dhe instalimit të saj, këto forma veprojnë si katalizatorë për mendimin e hapur të prodhimit arkitektonik.

Bika është partnere në SibilaSoon, e bazuar në Nju Jork, me projekte që po zhvillohen në Shtetet e Bashkuara, Austri dhe Malajzi. Rebek është gjithashtu profesoreshë zëvendësues në Universitetin e Kolumbias dhe pjesë e New Inc, inkubatori i parë i udhëhequr nga muzeu.

Në të kaluarën ajo ka punuar si projektuese arkitektonike për zyre të shumta të nivelit ndërkombëtar dhe më së fundi si dizajnere ekspozuese në Muzeun të Artit – Metropolitan. Rebek është magjistër e arkitekturës nga Universiteti i Arteve të Aplikuara në Vjenë dhe shkencës të studimeve kuratoriale në arkitekturë nga Universiteti Columbia.