Category

Ekspozita

Swiss touch në Arkitekturën e Peisazhit

By | Ekspozita, Lajmet

The Swiss Touch in Landscape Architecture – një ekspozita mbi arkitekturën e peizazhit nga PRO HELVETIA – Këshilli i Arteve Zviceriane, i konceptuar nga Laboratoire Chôros, ENAC, EPFL. Pro Helvetia – Fondacioni zviceran për kulturën, prezanton The Swiss Touch in Landscape Architecture përmes 36 panelave, tre prezantimeve audio-vizuale dhe dokumentacionit online. Është një ekspozitë udhëtuese digjitale, e konceptuar nga Michael Jakob, Chôros, EPFL. The Swiss Touch in Landscape Architecture rikualifikon punën dhe ndikimin e arkitektëve të peizazhit zviceran. Arkitektura e peizazhit vazhdimisht transformon mjedisin dhe mënyrën se si i qasemi asaj. Kjo disiplinë moderne, e cila filloi rreth vitit 1800, evoluoi…

Read More

Restaurimi i arkitektures vendore

By | Ekspozita, Lajmet, Ngjarjet

Kjo ekspozite per 2 jave shfaqi punen e organizates joqeveritare Trashegimia Kulturore pa Kufi, njera nga organizatat me eminente ne konservimin dhe mbrojtjen e trashegimise kulturore ne Kosove. Ekspozita u mbajt ne hapesirat e Akademise se Shkencave dhe Artit. Qershor. 2013

Read More

Students Review 2013

By | Ekspozita, Lajmet

Fondacioni Kosovar i Arkitektures organizon ekspoziten e pare te studenteve te arkitektures ne te gjithe shkollat e arkitektures ne vendin tone. Ekspozita do mbahet ne hapesirat e FNA – Universiteti i Prishtines, shkolla UBT si dhe AAB. Ekspozita do jete e hapur per dy jave duke filluar nga 1 Korriku.  

Read More