Category

Lajmet

Murat Tabanlioglu

By | Lajmet, Ligjeruesit, Ngjarjet

Anëtar Provilegji në RIBA, Int’l. Assoc. AIA. Ka studijuar arkitekturën në Universitetin Teknik të Vjenës dhe u diplomua në vitin 1992. Themeloi Tabanlıoğlu Architects në bashkëpunim me Dr Hayati Tabanlıoğlu në Stamboll në vitin 1990. Përveç programit të tij në Universitetin Bilgi të Stambollit, ai ligjëron në universitetet dhe platformat e ndryshme ndërkombëtare. Si një anëtar i jurisë, përveç kontributin e tij ndërkombëtare, të tilla si në AIA dhe WAF, zt. Tabanlioglu shërben në Jurisë Master për ciklin e 2013 Çmimin Aga Khan për Arkitekturë. Tabanlıoğlu Architects Në vitin 1990 Architects Tabanlıoğlu u krijua nga Murat Tabanlıoğlu në bashkëpunim me…

Read More

Aaron Levy

By | Lajmet, Ligjeruesit

Aaron Levy është Drejtor Ekzekutiv dhe Kuratori kryesor i Slought, një organizatë që punon me artistë, komunitete dhe institucione në mbarë botën për të zhvilluar projekte kulturore që nxisin gjithëpërfshirjen, advokimin, si dhe shkëmbimin e njohurive. Në Filadelfia, projektet aktuale përfshijnë Mixplace Studio (2012 -), një model arsimimi urban që i përgjigjet krizës në pjesëmarrjen e komunitetit dhe përfaqësimit politik me PennDesign, Qendrën Popullore të Emergjencave (PEC) dhe studiues rinore të lagjeve. Projektet e fundit në botë përfshijnë Into the Open, përfaqësimi zyrtar amerikan në La Bienales di Venezia (2008-2009), i cili theksoi punën e arkitektëve që punojnë bashkërisht për…

Read More

Anne Guiney IFUD-NYC

By | Lajmet, Ligjeruesit

Anne Guiney është Drejtoresha Ekzekutive e Institutit për Dizajnin Urban, një think-tank mbi urbanizmin që përfaqësoi Shtetet e Bashkuara në Ekspozitën e 13-të të Arkitekturës ne Bienalen e Venedikut me “Ndërhyrjet Spontane: Veprime të Dizajnit për të mirën e përbashkët”. Ekspozita, e cila festoi projektet të shkallëve të vogla të iniciuara nga arkitektë, dizajner, artistë, dhe qytetarë të përditshme që sjellin ndryshim pozitiv në lagjet dhe qytete e tyre, mori një çmim special të jurisë, kjo është hera e parë që pavijoni amerikan ka qenë i nderuar në këtë mënyrë .Ekspozita tani është duke udhëtuar në SHBA, dhe është instaluar…

Read More

Arkitektura e Qendrueshme

By | Lajmet, Workshops

Partnerja dhe Drejtoresha e MVRDV per Azi Marta Pozo Gil udhehoqi puntori 4 ditore me studentet lokal te arkitektures me fokus ne Arkitekturen e Qendrueshme.  Puntoria si baze perdori metodologjite qe perdor studioja me fame boterore MVRDV ne projektet e veta. Qellimi i puntorise ishte qe te renovohet nje shtepi ne qendren e vjeter te Prishtines me principet e arkitektures se qendrueshme. Korrik.2013  

Read More

Restaurimi i arkitektures vendore

By | Ekspozita, Lajmet, Ngjarjet

Kjo ekspozite per 2 jave shfaqi punen e organizates joqeveritare Trashegimia Kulturore pa Kufi, njera nga organizatat me eminente ne konservimin dhe mbrojtjen e trashegimise kulturore ne Kosove. Ekspozita u mbajt ne hapesirat e Akademise se Shkencave dhe Artit. Qershor. 2013

Read More

Astrit Nixha

By | Lajmet, Ligjeruesit

Astrit Nixha, 1964 Prishtinë. Mbaroi studimet e tij të Arkitekturës në Universitetin e Prishtinës, pas një përvojë pune të gjerë në Britani, Nixha u kthye në Kosovë ku së pari themeloi Nixha & Partners dhe më vonë ANARCH. Nixha themeloi ANARCH në vitin 2004. Mbi 20 vjet përvojë arkitektonike dhe menaxheriale. Në ANARCH cilësia vjen e para. Cilësinë e punës sonë është prioriteti numri një për ne, kur është fjala për arritjen e kënaqësisë së konsumatorëve. Klientët tanë janë fokusi i çdo gjëje që ne bëjmë. Ne përpiqemi për përsosmëri në çdo aspekt të punës sonë nga konceptimi i kreativitetit,…

Read More

Students Review 2013

By | Ekspozita, Lajmet

Fondacioni Kosovar i Arkitektures organizon ekspoziten e pare te studenteve te arkitektures ne te gjithe shkollat e arkitektures ne vendin tone. Ekspozita do mbahet ne hapesirat e FNA – Universiteti i Prishtines, shkolla UBT si dhe AAB. Ekspozita do jete e hapur per dy jave duke filluar nga 1 Korriku.  

Read More