Category

Ligjeruesit

Bostjan Vuga

By | Lajmet, Ligjeruesit

Diplomuar në Fakultetin e Arkitekturës në Lubjanë (1992) dhe vazhdoi studimet e tij pasuniversitare në AA School of Architecture në Londër. Në vitin 1996 së bashku me Jurij Sadar formuan zyrën arkitektonike SADAR + VUGA. Gjatë pesëmbëdhjetë viteve të kaluara SADAR+VUGA është përqendruar në hartime të hapur, inovative dhe integrale arkitektonike dhe ato në planifikimin urban. Studioja ka qenë e shtyrë nga një kërkim për cilësinë, me një besim të fortë dhe vizionar në ate se prodhimi i arkitekturës kualitative kontribuon në mirëqenien tonë dhe gjeneron një zhvillim të ndjeshëm dhe të përgjegjshëm të kontekstit fizik në të cilin jetojmë,…

Read More

Bruno Campos

By | Lajmet, Ligjeruesit

Bruno Campos (1970) është një arkitekt i diplomuar në Federale Universidade de Minas Gerais, UFMG (Belo Horizonte, 1989/1994), me MA në Banim dhe Urbanizmit në Architectural Association School of Architecture (Londër, 1997/1998). Ai ka bashkëpunuar me arkitektë të ndryshëm në Brazil dhe Nju Jork (duke përfshirë Weiss / Manfredi Architects) para themelimit të BCMF Architects në vitin 2001, në partneritet me Marcelo Fontes (1971) dhe Silvio Todeschi (1969), dytë të diplomua në UFMG. Që atëherë, studio ka qenë dizajnuese e një rrjet të gjerë të projekteve të ndryshme si në tipologjisë ashtu edhe në shkallë, sidomos projekte të mëdha publike. Puna Praktika ka qenë e ekspozuar dhe e botuar gjërësisht në Brazil dhe jashtë vendit. BCMF Architects është themeluar në vitin 2001 nga partnerët Bruno Campos, Marcelo Fontes dhe Silvio Todeschi. Ndër projektet kryesore të studios janë, Kompleksi Sportiv Deodoro, e ndërtuar për 2007 për Lojrat Pan Amerikane të mbajtura  në Rio i cili do tëpërdoret edhe për Lojërat Olimpike 2016, ka fituar medaljen e artë në IAKS 1 LAC Awards në vitin 2010 dhe “Çmimi special” në IOC/IAKS Award 2011 në Këln, Gjermani. Në vitin 2008/2009 BCMF është autorizuar nga Komiteti Organizativ Brazilian për të zhvilluar shumicën e studimeve ideore për kandidaturën fituese të Rio 2016. Në 2010-2012 studioishte përgjegjëse për renovimin e Stadiumit Mineirão, në Belo Horizonte (MG), duke u bërë studioja e parë arkitektonike braziliane e cila ka marrë pjesë në…

Read More

Murat Tabanlioglu

By | Lajmet, Ligjeruesit, Ngjarjet

Anëtar Provilegji në RIBA, Int’l. Assoc. AIA. Ka studijuar arkitekturën në Universitetin Teknik të Vjenës dhe u diplomua në vitin 1992. Themeloi Tabanlıoğlu Architects në bashkëpunim me Dr Hayati Tabanlıoğlu në Stamboll në vitin 1990. Përveç programit të tij në Universitetin Bilgi të Stambollit, ai ligjëron në universitetet dhe platformat e ndryshme ndërkombëtare. Si një anëtar i jurisë, përveç kontributin e tij ndërkombëtare, të tilla si në AIA dhe WAF, zt. Tabanlioglu shërben në Jurisë Master për ciklin e 2013 Çmimin Aga Khan për Arkitekturë. Tabanlıoğlu Architects Në vitin 1990 Architects Tabanlıoğlu u krijua nga Murat Tabanlıoğlu në bashkëpunim me…

Read More

Aaron Levy

By | Lajmet, Ligjeruesit

Aaron Levy është Drejtor Ekzekutiv dhe Kuratori kryesor i Slought, një organizatë që punon me artistë, komunitete dhe institucione në mbarë botën për të zhvilluar projekte kulturore që nxisin gjithëpërfshirjen, advokimin, si dhe shkëmbimin e njohurive. Në Filadelfia, projektet aktuale përfshijnë Mixplace Studio (2012 -), një model arsimimi urban që i përgjigjet krizës në pjesëmarrjen e komunitetit dhe përfaqësimit politik me PennDesign, Qendrën Popullore të Emergjencave (PEC) dhe studiues rinore të lagjeve. Projektet e fundit në botë përfshijnë Into the Open, përfaqësimi zyrtar amerikan në La Bienales di Venezia (2008-2009), i cili theksoi punën e arkitektëve që punojnë bashkërisht për…

Read More

Anne Guiney IFUD-NYC

By | Lajmet, Ligjeruesit

Anne Guiney është Drejtoresha Ekzekutive e Institutit për Dizajnin Urban, një think-tank mbi urbanizmin që përfaqësoi Shtetet e Bashkuara në Ekspozitën e 13-të të Arkitekturës ne Bienalen e Venedikut me “Ndërhyrjet Spontane: Veprime të Dizajnit për të mirën e përbashkët”. Ekspozita, e cila festoi projektet të shkallëve të vogla të iniciuara nga arkitektë, dizajner, artistë, dhe qytetarë të përditshme që sjellin ndryshim pozitiv në lagjet dhe qytete e tyre, mori një çmim special të jurisë, kjo është hera e parë që pavijoni amerikan ka qenë i nderuar në këtë mënyrë .Ekspozita tani është duke udhëtuar në SHBA, dhe është instaluar…

Read More

Ila Beka & Louise Lemoine

By | Ligjeruesit

“Living Architectures” është një seri e filmave që kërkon të zhvillojë një mënyrë tjetër të hulumtimit në arkitekturë e cila largohet nga trendin aktual të idealizuarit dhe përfaqësimit të trashëgimisë sonë arkitektonike. Kulti i formave të përsosur, pa trup tërësisht të zbrazura nga njerëzit, në mënyrë të pashmangshme të çon në një ndarje në mes të arkitekturës dhe hapësirës ​​së jetesës. Përmes këtyre filmave, Ila Beka dhe Louise Lemoine vënë në pikëpyetje magjepsjen me foto, mbulimin e ndërtesës me ide të paramenduar të funksionalitetit, virtuozitetit, përsosmërisë dhe pagabueshmërisë, në mënyrë që të demonstrojë bukurinë, vitalitetin, brishtësinë e arkitekturës duke marrë…

Read More

Perparim Rama

By | Ligjeruesit

Përparim Rama është arkitekt i shpërblyer dhe artist konceptual, i cili i shëndrron idetë në hapësira me përjetim të shkëlqyer. Si drejtor themelues i 4M Group me seli në Londër, ai është përgjegjës për menaxhimin e përgjithshëm të projekteve dhe për planifikim të zhvillimit të ndërmarrjes. Projektet e tij përfshijnë rezidenca luksoze deri tek ato komerciale, nga hotelet luksoze deri tek ndërmarrësi të përziera dhe planifikim urban. Përkundër faktit që ka ekip të drejtorëve, Rama vazhdon të jetë forca shtytëse pas biznesit dhe të ketë qasje të prezencës direkte, duke siguruar që standardet e dallueshme, të themeluara në fillim të…

Read More

Bujar Nrecaj

By | Ligjeruesit

bnarchitects & Associates është themeluar në verën e vitit 2008 nga Bujar Nrecaj. Puna jonë shtrihet në Zvicër, Kosovë dhe Shqipëri. Ne jemi të bindur se kualiteti i ambientit tonë të ndërtuar është një pjesë përbërëse e kualitetit jetësorë. Ne nuk punojmë me rregulla të njëjta modelimi apo krijimi dhe nuk përqendrohemi në materiale të caktuara. Arkitektura jonë gjenerohet nga konteksti dhe përmbajtja për njeriun dhe për vendin, kështu nuk mund të jetë asnjë ndërtesë si tjetra. Me qëllim të krojihet arkitekturë e vlerave të lartame kuptim mbiregjional, kuptohemi si partner të vepërfortë dhe kompetent i një ekipi projektues. Së…

Read More

Enric Ruiz-Geli

By | Ligjeruesit

Arkitekt për ETSA e Barcelonës. Artisti Visual vizitor në ZKM të Karlsruhes, me bursë nga Krtu, Generalitat de Catalunya. Dezajner i skenës për Bob Wilson: “Tod Danton”, Salzburger Festspiele dhe “Time Rocker”, Teatri Thalia, Hamburg, 1995-2000. Drejtori i studios Cloud 9 nga viti 1997. Bashkë-Drejtor i Metapolis 2000-2003. Art Media Konsulenti për Flors de les mercat 2002. Kuratori i Pavijonit Spanjolle të Bienales së V të Arkitekturës në Sao Paulo, 2003. Bashkë-Kryetar i komitetit të 3 Revolucionit Industrial i Arkitektëve, tryezë e rrumbullakët me Jeremy Rifkin, që nga viti 2007. Kryetari i Jurisë së Arkitekturës Prix d’Luxembourgeois 2007. Luksemburgu 2007,…

Read More

Asa Bruno, Ron Arad Architects

By | Ligjeruesit

Asa Bruno është drejtor i Ron Arad Architects Ltd, Londër 2008. Studioja në rritje në vitet e fundit ka përfunduar qendrën tregëtare Mediacite në Liege, Muzeun e Dizajnit në Holoni të Izrael, si dhe një numër komisionesh të artit publik duke përfshirë skulpturat para Roundhouse ne Londër, skulpturën Vortext në Seul dhe 720 Degrees në Muzeun Izraelit në Jeruzalem. Studioja është e angazhuar aktualisht në projektet kulturore, komerciale dhe banesore në Evropë, SHBA, dhe Lindjen e Mesme, me 3 projekte të reja të cilat do fillojnë me konstruksion në muajt e ardhshëm. Praktika është e njohur për dizajnin e saj…

Read More