LajmetLigjeruesit

Dimitri Grozopoulos & Fani Kostourou

By June 5, 2017 No Comments

Dimitris diplomoi në Shkollën e Arkitekturës, Universitetin Aristotel të Selanikut (2014) dhe vazhdoi studimet e tij duke bërë master në Urbanizëm në Universitetin e Kingston në Londër (2016). Ai është një artist graffiti, por gjithashtu hulumton forma të ndryshme të artit nga skicat në instalime 3D. Viteve të fundit, ka marrë pjesë në shumë punëtori, ekspozita dhe projekte të konkurseve që janë dhënë. Gjatë studimeve të tij, ai e pasuroi qasjen e tij arkitektonike nëpërmjet aktivitetit të eksplorimit urban, duke zbuluar konceptet e ndryshme të hapësirave të braktisura dhe rrënojat moderne. Fenomeni i prishjes urbane përbën zemrën e hulumtimit të tij të vazhdueshëm, i cili është botuar dhe ekspozuar në shumë raste (Pavijoni Grek i Bienalit të Arkitekturës së Venedikut 2016, Think-Space Unconference-Zagreb 2013, etj.). Ai është themelues dhe kryeredaktor i platformës archstudies.gr (2011), përmes së cilës ka kuruar leksione, konkurse dhe ekspozita arkitektonike në Greqi së bashku me anëtarët e tjerë të ekipit.

Fani është arkitekte dhe urbaniste. Ajo studioi arkitekturë në Universitetin Kombëtar  të Teknikës në Athinës (NTUA) dhe mban një master në Dizajn Urban nga ETH Zürich dhe në Dizajn Hapësinor në Arkitekturë dhe Qytete nga Bartlett, UCL London. Puna e saj e dizajnit është shfaqur në botime të shumta si “Minha Casa, Nossa Cidade: Inovacioni i Strehimit Masiv për Ndryshime Shoqërore në Brazil” (Ruby Press, 2014) dhe ekspozita grupore në Muzeun e Artit Modern në Nju Jork (2014-15) Studio-X në GSAPP në Rio (2013), Museu de Arte do Rio (2014), Bienalja e São Paulo X (2013) dhe Bienalja e Venedikut për Arkitekturës XV (2016) ndër të tjera. Kohët e fundit dhe si pjesë e mësimdhënies së saj në studio, ajo bashkë-redaktoi dy botime për “E-bashkimi i Kërkimeve të Projektimit” (The Bartlett 2015, 2017). Aktualisht, Fani është kandidate e doktoraturës në Shkollën Bartlett të Arkitekturës, Bashkëpunëtor i Akademisë së Arsimit të Lartë (UK) dhe Asistente në Shkollën Bartlett të Arkitekturës dhe Njësinë e Planifikimit dhe të Zhvillimit, UCL. Në prill 2017, ajo u bashkua me Departamentin e Arkitekturës të MIT.