LajmetLigjeruesit

Hanif Kara

By June 10, 2017 No Comments

Hanif Kara është inxhinier strukturor dhe profesor në praktikën e teknologjisë arkitektonike në Shkollën e Lartë të Dizajnit në Universitetin e Harvardit. Qasja dhe interesimi i tij i posaçëm në dizajnin inovativ, ndërtimin e qëndrueshëm dhe metodat e analizës komplekse, e kanë lejuar atë të punojë në projekte pioniere, dhe punët e tij kanë fituar mbi 250 çmime të dizajnit duke përfshirë çmimin Stirling RIBA për Bibliotekën Peckham , Londër, në vitin 2000, dhe për Laboratorin Sainsbury, Cambridge, në vitin 2012, si dhe Çmimin RIBA Lubetkin për Pavilionin e Britanisë së Madhe në Shanghai Expo në vitin 2010. Hanif ishte në komitetin drejtues të AKAA për edicionin e fundit. Hanif gjithashtu ka redaktuar pë Inxhinierinë e Dizajnit, një revistë e AKT-së, e cila u botua në vitin 2008 dhe u pasua nga Projektimi i Inxhinierisë Refocused në vitin 2016. Hanif Kara gjithashtu ka kontribuar në shumë botime dhe ekspozita që kanë të bëjnë me dizajnin dhe rolin e inxhinierisë.

AKT II është  një firmë progresive e dizajnit strukturor dhe inxhinierisë civile, ku ka projekte aktuale në 44 vende të botës. AKT II u themelua nga Robin Adams, Hanif Kara, Albert Williamson-Taylor, Gerry O’Brien dhe Paul Scott. Zyra AKT II është me bazë në Londrën Qendrore. Përvoja e praktikës është e gjerë, duke mbuluar sektorin komercial, rezidencial, arsimore, shëndetësore dhe transportin e tregut. Projektet përfshijnë zhvillimet më të reja të ndërtimtarisë si dhe renovime të komplikuara të ndërtesave të listuara, me vlera të kontratës duke filluar nga £ 100,000 deri në mbi 750 milionë dollarë. AKT II janë të bindur që punojnë me një gamë të gjerë metodash dhe materialesh, duke përfshirë çelikun strukturor dhe metalet e tjera, beton, drurë strukturor, masoneri, plastikë, qelq, kompozita dhe pëlhura elastike.