LajmetLigjeruesitNgjarjet

Murat Tabanlioglu

By June 26, 2013 No Comments

Anëtar Provilegji në RIBA, Int’l. Assoc. AIA. Ka studijuar arkitekturën në Universitetin Teknik të Vjenës dhe u diplomua në vitin 1992. Themeloi Tabanlıoğlu Architects në bashkëpunim me Dr Hayati Tabanlıoğlu në Stamboll në vitin 1990. Përveç programit të tij në Universitetin Bilgi të Stambollit, ai ligjëron në universitetet dhe platformat e ndryshme ndërkombëtare. Si një anëtar i jurisë, përveç kontributin e tij ndërkombëtare, të tilla si në AIA dhe WAF, zt. Tabanlioglu shërben në Jurisë Master për ciklin e 2013 Çmimin Aga Khan për Arkitekturë.

Tabanlıoğlu Architects

Në vitin 1990 Architects Tabanlıoğlu u krijua nga Murat Tabanlıoğlu në bashkëpunim me Dr Hayati Tabanlıoğlu, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu u bashkua me grupin në vitin 1995. Bazuar në Stamboll me degë në Ankara dhe Dubai, zyrë përbëhet nga më shumë se 130 punonjës, që veprojnë kryesisht në në Turqi, MENA dhe CIS shtetet.

Duke kërkuar për eficienca të reja në aspektin e nevojave globale dhe mjedisore, punimet përbëjnë gamë të gjerë të llojeve të ndërtimit nga objekte afariste, ato të banimit, hibride si dhe ato industriale, të tilla si Kanyon, Safir, Levent Loft, Sipopo Qendra Kongresi dhe Istambul Modern.

Shpërblimet e fundit përfshijnë Çmimin Ndërkombëtar të Arkitekturës së Property Awards për Tripoli Qendrën e Kongresit në vitin 2010 dhe Arena në Astanë në vitin 2011 si fitues në sektorin publik; RIBA Çmimin Ndërkombëtar në vitin 2011 për Loft Gardens; 2012 ICSC European Shopping Center Award për Marmara Forumin; WAF 2012 Kategoria e Transportit, Fitues: Aeroporti Ndërkombëtar në Bodrum dhe Cityscape Global Community 2012 Kategoria e Kulturës, Fitues Astana Media Center. Yenikapi Qendra Transferimi dhe Arkeologjije, Projekti i Zonës së Parkut Zona ishte fituesi i Projekteve të mëdha Urbane në Awards 2013 MIPIM AR Projektet e së Ardhmës. Projekti për stadiumin e ri kombëtar të Japonisë, ishte në zgjedhjën e ngushtë në Konkursin Ndërkombëtar në nëntor 2012. Murat Tabanlıoğlu dhe Melkan Gürsel Tabanlıoğlu gjithashtu u shpërblyen me MEA Middle-East Architecture Award “Architect of the Year” në vitin 2010.

TUR, Tuerkei, Istanbul, Selcuk Ecza Hauptquartier, Architektur von Tabanlioglu Architects 2014 | TUR, Turkey, Istanbul, Selcuk Ecza Headquarters, architecture by Tabanlioglu Architects 2014