Ligjeruesit

Vladimir Kulic

By June 3, 2016 No Comments
Vladimir Kulić është një historian, kurator dhe kritik i arkitekturës, dhe një profesor i asociuar i historisë dhe teorisë së arkitekturës në Universitetin Atlantik Florida. Së bashku me Maroje Mrduljas menaxhuan projektin hulumtues ndërkombëtar Unfinished Modernisations – Between Utopia and Pragmatism: Architecture and Urban Planning in the Former Yugoslavia and the Successor States (2010-12) (Modernizimi i Papërfunduar – në mes Utopisë dhe Pragmatizmit: Arkitektura dhe Planifikimi Urban në ish-Jugosllavi dhe në Shtetet Pasardhëse).
Ai është autori i Modernism In-Between: The Mediatory Architectures of Socialist Yugoslavia (Modernizmi i Ndërmjetëm: Arkitekturat ndërmjetësuese të Jugosllavisë Socialiste) (me Maroje Mrduljas dhe Wolfgang Thaler, 2012) dhe redaktor i Sanctioning  Modernism: Architecture and the Making of Postwar Identities (Sanksionimet e Modernizmit: Arkitektura dhe Formimi i Identiteteve të Pasluftës) me Monica Penick dhe Timothy Parker, 2014. Ai është fituesi i kaluar i Çmimit Bruno Zevi për një ese kritike/historike të Arkitekturës, i dy granteve nga Fondacioni Graham, si dhe i ACLS/SSRC/NEH International dhe Area Studies Fellowship.
Në vitin 2015, ai ishte Ailsa Mellon Bruce Senior Visiting Scholar në Qendrën për Studimeve të larta në Artet Pamore (CASVA) në Galerinë Kombëtare të Arteve, Washington dhe Axel Springer anëtar i Akademisë Amerikane në Berlin.