ASIF KHAN KAF 2021

EN/

Asif Khan is a research and development led architecture studio who design buildings, landscapes, exhibitions and installations, among other things. Khan’s practice explores how material and social innovations can fundamentally alter the way people experience and shape their environment, realised through rigorously detailed and delivered outputs. His studio is based in East London, formed in 2007.

Khan is currently working on the new Museum of London at West Smithfield, Tselinny Centre of Contemporary Culture in Almaty and the Dubai Expo 2020 public realm. Recently he designed the award winning UK Pavilion at Astana Expo 2017 and the Hyundai Pavilion at the Pyeongchang 2018 Winter Olympics.

Notable previous projects include the ‘MegaFaces’ pavilion at the Sochi 2014 Winter Olympics which won the Cannes Lion Grand Prix for Innovation, the Coca-Cola Beatbox at London 2012 Olympics, a finalist entry in the international competition for the new Guggenheim Museum Helsinki from 1700 anonymous designs,  and a Summer pavilion for the Serpentine Gallery in Summer 2016.

Khan lectures globally on his work and sits on the  Board of Trustees for the Design Museum. He was awarded an MBE for services to Architecture in 2017 and the studio were named ‘Architects of the Year’ by the German Design Council in 2018.

AL/

Asif Khan është një studio arkitekture e udhëhequr nga kërkimi dhe zhvillimi, e cila ndër të tjera projekton ndërtesa, peizazhe, ekspozita dhe instalime. Praktika e Khan eksploron sesi inovacionet materiale dhe shoqërore mund të ndryshojnë rrënjësisht mënyrën se si njerëzit përjetojnë dhe formojnë mjedisin e tyre, të realizuar përmes rezultateve të detajuara dhe të dhëna në mënyrë rigoroze. Studio e tij e krijuar në 2007 është e vendosur në Londrën Lindore.

Khan aktualisht është duke punuar në Muzeun e ri të Londrës në West Smithfield, Qendrën Tselinny të Kulturës Bashkëkohore në Almaty dhe sferën publike të Dubai Expo 2020. Kohët e fundit ai ka projektuar Pavilionin fitues të çmimit të Mbretërisë së Bashkuar në Astana Expo 2017 dhe Pavijonin Hyundai në Olimpiadën Dimërore Pyeongchang 2018.

Projektet e mëparshme të dalluar përfshijnë pavijonin ‘MegaFaces’ në Lojërat Olimpike Dimërore Soçi 2014 i cili fitoi Çmimin e Madh të Luanit në Kanë për Inovacion, Coca-Cola Beatbox në Olimpiadën Londër 2012, ishte finalist në konkursin ndërkombëtar për Muzeun e ri Guggenheim Helsinki nga 1700 aplikime anonime, si dhe pavionin veror për Galerinë Serpentine në verën e 2016. 

Khan ligjëron globalisht mbi punën e tij dhe është pjesë e Bordit Mbikqyrës të Muzeut të Dizajnit. Atij iu dha një MBE për shërbimet ndaj Arkitekturës në vitin 2017 dhe studioja u emërua ‘Arkitektët e Vitit’ nga Këshilli Gjerman i Dizajnit në 2018.

Lectures News
20 Mar 2021

Related News