GOKHAN AVCIOGLU

Gokhan Avcioglu Born in Ankara, Turkey in 1961. Gokhan Avcioglu completed his education in KSU/BA in Architecture. He is the principal and founder of GAD in Istanbul, established in 1994.

Among his projects are office buildings, public spaces, commercial spaces and residences in Istanbul, Bodrum, New Jersey, Washington DC, Virginia and Connecticut. Among his most recent Award Winning projects are AKH KNDU Villas, KUUM Hotel and Residences, Pinar Logistics Centre, Divan Kurucesme and Trump Cadde. He has won numerous awards, including  the 1997 Turkish Architecture Prize, a Bronze Medal in Miami Bienal in 2003, Archmarathon Award in 2014, German Iconic Awards in 2014, Chicago Athenaeum Green Good Design Award in 2015, 2014 and 2012, MIPIM AR Future Awards in 2017, 2013 and 2012, and International Property Awards in 2013,2014 and 2015. A number of his projects have been nominated for the Aga Khan Award for Architecture.

Gokhan Avcioglu and GAD’s projects have been exhibited at Galerist Istanbul, the Minima Art gallery in Philadelphia, Miami Bienal, the Musuem of Architecture in Rotterdam, and at the Royal Art Academy in London.

In 2014 Gokhan established the foundation GADFOUNDATION (Gadev) which aims to promote Turkish architects and art production, informing people about architecture in addition to assisting students with various types of support to ensure excellent achievement in their education. He is continuously working towards this outcome in addition to projects for his foundation including an emphasis on various social aspects of architecture.

AL /

Gokhan Avcioglu është një arkitekt  nga Turqia ku në vitin 1983 përfundoi studimet universitare në KSU / BA. Avcioglu është drejtor dhe themelues i zyrës GAD në Stamboll, që u themelua në vitin 1994.

Ndër projektet e tij janë zyra private, hapësira publike, hapësira komerciale dhe banesa në Stamboll, Bodrum, New Jersey, Uashington DC, Virginia dhe Connecticut. Ndër projektet e tij fituese më të fundit janë AKH KNDU Villas, KUUM Hotel dhe Rezidenca, Qendra Logjistike Pinar, Divan Kurucesme dhe Trump Cadde. Ai ka fituar çmime të shumta, përfshirë Çmimin Turistik të Arkitekturës 1997, Medaljen e Bronzit në Miami Bienal në 2003, Çmimin Archmarathon në 2014, Çmimet Iconic të Gjermanisë në 2014, çmimin e Çikago Athenaeum për dizajn të gjelbërt në 2015, 2014 dhe 2012, çmimin MIPIM AR Future Në 2017, 2013 dhe 2012, etj.. Një numër I madh i projekteve të tij janë nominuar për çmimin për Arkitekturë Aga Khan.

Projektet e Gokhan Avcioglu dhe GAD janë ekspozuar në Galerist Istanbul, Galerinë e Arteve Minima në Filadelfia, Miami Bienal, Muzeun e Arkitekturës në Roterdam dhe në Akademinë Mbretërore të Artit në Londër.

Gokhan Avcioglu është njohur nga një numër botimesh të ndryshme, përfshirë Wallpaper, Surface, City Magazine, NY Times, New York Post, Qytetet Transformuese – Ndërhyrjet Urbane në Qytetet Publike, dhe shumë të tjera.

Që nga viti 2001, Avcioglu ka ligjeruar dhe kryer seminare në Ecole Speciale d’Architecture në Paris, Universitetin Teknik Yildiz dhe Universitetin Teknik të Stambollit.

Në vitin 2014 Gokhan themeloi fondacionin GADFOUNDATION (Gadev) i cili synon të promovojë arkitektët turq dhe prodhimin e artit, duke informuar njerëzit rreth arkitekturës, me qëllim të aftësoj studentët në mënyra të ndryshme të mbështetjes për të siguruar arritje të shkëlqyeshme në arsimimin e tyre. Ai po punon vazhdimisht drejt këtij rezultati përveç projekteve për themelimin e tij duke përfshirë theksin në aspekte të ndryshme sociale të arkitekturës.

Lectures News
17 Mar 2017

Related News